Finns andar, protoner, fiskar eller kärlek på riktigt?

Bra fråga.

Personligen har jag aldrig sett en proton på riktigt. Jag har dock sett dem målade i skolböcker. Det verkar som att protoner ser ut som små bollar. Ofta porträtteras de i olika färger, så jag är osäker på vilken färg de har i verkligheten.  Men består de verkligen av kvarkar, och i så fall vad består kvarkar av, och vilken färg har de?

Fiskar däremot, de tror jag existerar. Jag har dels både sett dem och ätit dem.

Hur är det då med andar? Det finns ju många som säger det, och de finns beskrivna i de flesta kulturer.

Samtidigt så finns det många som tvekar, och det är helt okej. Om man bara blir övertygad över att något existerar när ögonen kan se det, så kan jag förstå tveksamheten.

Men jag möter också många med en stark övertygelse som anser sig “veta” att de inte existerar, antagligen för att de inte har sett dem. Paradoxalt nog “vet” de samtidigt att protoner existerar.

Personligen så har jag sett många andar, så min övertygelse är rätt svår att rubba, dock inte omöjlig. Det verkar som att ju mer jag lär mig, desto mindre vet jag.

Maskinälvor har jag också träffat, samt änglar, gnomer och rymdvarelser.

Nu tror en del kanske att jag varit psykotisk.

Det har jag inte. Jag har druckit Ayahuasca och varit väl medveten, mycket mer medveten än vad jag är vanligtvis.

Ayahuasca expanderar medvetandet, och inte bara det, enligt hjärnforskare så ökar ayahuascan neural plasticitet samt genererar nya hjärnceller.

Det är lite som att man tar bort det dagliga filtret där verkligheten filtreras för att vi ska kunna greppa den. Alla som har tagit LSD vet vad jag pratar om. Men det är väl bara knarkare och Steve Jobs som tar LSD anyway.

”Taking LSD was a profound experience, one of the most important things in my life. ” -Steve Jobs

Utan tvekan så är det fler och fler bevittnar detta, oavsett vad man tror innan så brukar de flesta som dricker ayahuasca åtminstone släppa sina starka övertygelser, inte bara gällande andar och det gudomliga. Men också när vi i dagliga situationer är så säkra på något så vi kan inte släppa det. Till exempel i ett argument med vår partner. Vi får nya perspektiv, och utmanar våra övertygelser som många gånger skapar problem och låsningar. Är det kärlek?   

 

I gårdagens ceremoni, så hade en kvinna en transpersonell upplevelse. Hon upplevde att hon transformerades och fick uppleva hur det var att vara ett träd.

Många gånger då vi har resenärer här på La Luna med sexuella (eller andra) trauman, har de transpersonella upplevelser och har fått uppelva den smärta som gärningsmannen/kvinnan hade vid övergreppet. Och kan då, utan att rättfärdiga handlingen, förstå, förlåta och gå vidare, och tillåta sig att leva livet lyckligare. Är det kärlek? 

En annan gäst hade fått uppleva och inse att tiden inte existerar, det var dock svårgreppat, så han frågade shamanen.

-Helt korrekt, svarade han kort, tiden existerar inte!

Sedan diskuterades huruvida materia skapar medvetandet, eller tvärtom. Den som lever får se.. Eller är det när vi dör? Vilket ledde oss in på Robert Lanzas bok ”Biocentrism”, som jag stark rekommenderar.

Som ni förstår så händer det mycket spännande i djungeln, trots avsaknaden av både TV-apparater och starköl. Skönt att vara hemma igen.

 

Luz, paz y amor

 

Dåligt med bilder just nu, men det kommer mera. Jag bjuder på köket iaf.
Och en maskinälva 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *